(On)besproken

English title: IMAGE
10 maart 2020

Zou je een huisfeest met al je vrienden afzeggen voor een familieverjaardag? Durf je ‘nee’ te zeggen waar iedereen bij is? Kan je nog wel je eigen keuzes maken? En wat als je het allemaal nog niet wilt, maar het vooral allemaal nog niet weet?

(On)besproken is een korte film over de druk die jongeren voelen om over de grens te gaan.

“We leren wel hoe boontjes groeien, maar als het erover gaat hoe we mentaal in elkaar zitten, mogen we onze eigen boontjes doppen.”
Roos Spruijt, 17 jaar

(On)besproken is het resultaat van de samenwerking tussen een groep jonge makers, theaterschool Rabarber en producent Kay Greidanus van Icarus Film. Ik mocht het project artistiek begeleiden en voerde samen met Kay de eindregie.

Het idee voor de korte film is afkomstig van Roos Spruijt, een Haagse scholiere. Zo’n drie jaar geleden vond ze dat er op school te weinig aandacht werd besteed aan maatschappelijke en persoonlijke thema’s. Ze begreep dat hiervoor binnen het reguliere schoolprogramma te weinig tijd was, maar vermoedde dat filmeducatie uitkomst zou kunnen bieden. Ze ontwikkelde het idee voor een korte film rond thema’s die jongeren bezighouden. Daarmee is ze naar haar schoolleiding (het HML), theaterschool Rabarber en mij gegaan om het idee te kunnen verwezenlijken. Een paar jaar later is dit gelukt. Samen met meer dan honderd andere jongeren (makers, acteurs, figuranten, cateraars en andere helpers achter de schermen) en ondersteund door een team van professionele filmmakers is de korte film ‘(On)besproken’ tot stand gekomen.

Een film van “De Redactie”: Evi Bruinen, Fee Lemmens, Inez Nuijten, Lina el Farassi, Lissy Debets, Miro Nieuwenhuis, Roos Spruijt en Wietske Overdijk

Met in de hoofdrollen: Esmee Vuurst de Vries | Julius Webster | Chaimae Mouttahid | Maas Bronkhuyzen.

Regie: Kay Greidanus / Marcel Roijaards | Scenario: “De redactie” o.l.v. Marcel Roijaards | Cinematografie: Jonas Sacks | Productie: Sascha van Veen / Bo Maerten | Producent: Icarus Film en Rabarber.

Première in een uitverkocht Paard

Geselecteerd voor Shortcutz Amsterdam! We doen hier mee onder onze internationale titel: IMAGE

Geselecteerd voor The Hague Film Festival en verkozen tot beste korte film!

Geselecteerd voor het Roots filmfestival in Filmhuis Den Haag en prijs gewonnen.

(On)besproken poster
(On)besproken première
(On)besproken ging in première op dinsdag 10 maart 2020 in een bomvol Paard te Den Haag. Naast onze korte film was er een aanvullend programma: sprekers, Q&A’s, DJ Fabel en een ontmoeting met cast en crew. De presentatie was in handen van Nik van den Berg.
(On)besproken still
(On)besproken still
Op de set van (On)besproken
(On)besproken still
(On)besproken still
De Redactie van (On)besproken

‘De Redactie’: de acht jonge makers die de bron van deze film waren (Wietske was op reis, maar is onzichtbaar gewoon aanwezig).