Sevilla

korte film

Drie jongeren maken een roadtrip naar Sevilla. De reis zal hun leven voorgoed veranderen. Met in de hoofdrollen Ludwig Bindervoet, Kay Greidanus en Stefanie van Leersum.

Short Film

Three youngsters make a roadtrip that will change their lives forever.

Al jarenlang ontwikkel ik samen met regisseur Bram Schouw scenario’s. Voor onze eerste film ‘Sevilla’ ontvingen we tijdens het Nederlands Film Festival 2012 het Gouden Kalf voor de beste korte film. Het scenario won de Zilveren Krulstaart 2013. De Nederlandse première was op 2 oktober tijdens het Nederlands Filmfestival 2012. Na de internationale première in Clermont-Ferrand heeft Sevilla meedere prijzen gewonnen en op meer dan honderd filmfestivals in het buitenland gedraaid.

SEVILLA is door Vimeo verkozen tot een van de tien beste films van 2014

Winner Golden Calf Dutch Film Festival
Official Selection Short Film Festival Clermont-Ferrand
Winner Silver Tale Best Screenplay Dutch Film Festival
Winner Grand Prix Film Festival Altkirch
Winner Audience Award Festival European Shorts Bordeaux
Special Mention Festival du International Court Metrage Lille
Winner 3rd Prize BE Film Festival New York
Best Cinematography Grand Off Warsaw (nomination)
Best Short Film Emden International Film Festival (nomination)
Grand Prix Cork International Film Festival (nomination)
Selected for 100+ international film festivals
Best of the year VIMEO 2014

Uit het juryrapport bij het Gouden Kalf voor Sevilla:

‘Sevilla’ is een roadmovie over een onafgemaakte reis. Regisseur Bram Schouw heeft het ingenieuze scenario van Marcel Roijaards omgezet naar een aangrijpende korte film. De handheld gefilmde scènes van Jasper Wolf hebben een soms documentair karakter en laten je als kijker in de waan dat je de reis van Ivar, Boris en Kaat als vierde reiziger mag meemaken. Bijna terloops introduceert Schouw aandoenlijke, geestige en vaak liefdevolle scenes die in eerste instantie weinig verhalende waarde lijken te hebben. Niets is minder waar. Als dezelfde scènes opnieuw worden getoond, maar dan een jaar later in de vertelling, komen ze als mokerslagen aan. De kijker maakt in ‘Sevilla’ een emotioneel indringende reis; een reis die ondanks al het verdriet toch hoopvol eindigt.’

Sevilla poster

Meer over Sevilla kun je lezen op de site van BALDR Film