Theater

In België ging ik naar de toneelschool, de Studio Herman Teirlinck te Antwerpen. Daarna heb ik een aantal jaar als acteur gewerkt, o.a. bij ’t Gebroed (Antwerpen), Toneelgroep de Appel (Den Haag), Theater v/h Oosten (Arnhem) en het RO theater (Rotterdam).

Al vrij snel kwam ik erachter dat ik liever achter de schermen wilde werken: als schrijver, regisseur en docent.

Jarenlang was Alba Theaterhuis mijn thuis. Een broedplaats voor jong talent uit alle windstreken. Ik heb er diverse voorstellingen geschreven en gemaakt: o.a. Rasoul S, Otto Raast, Looking for Higgs en Blauwe konijnen naar links.
Op 20 december 2012 ging Shelter (teaser) in première. Dat was onze laatste voorstelling, daarna verzonk ALBA in het moeras der bezuinigingen, maar de liefde voor het werken met jong talent zal altijd een van mijn grote drijfveren blijven.

Ook met het beeldende, interdisciplinaire theater van de Ulrike Quade Company voel ik me sterk verbonden. Ik schreef meerdere teksten voor dit gezelschap. In 2014 Krabat, een theaterbewerking van het klassieke jeugdboek ‘Meester van de zwarte molen’. Voor de opera Dorian Gray (een samenwerking met Silbersee, 2018) schreef ik het libretto. Tijdens het Oerol festival 2019 speelde de Ulrike Quade Company (in samenwerking met Strijbos & Van Rijswijk) het door mij geschreven Technostalgia. Deze tekst werd uitgegeven door De Nieuwe Toneelbibliotheek. Voor het Hexagon Ensemble schreef en regissserde ik ‘Babylon aan de IJssel’. Bij mijn tekst componeerde Hawar Tawfiq de muziek. De voorstelling was o.a. te zien tijdens het festival November Music 2021 in de Verkadefabriek te Den Bosch. Ook deze tekst werd uitgegeven door De Nieuwe Toneelbibliotheek.

Als dramadocent heb ik o.a. gewerkt bij het Brabants Conservatorium (Fontys) en de School voor Jong Talent (conservatorium Den Haag). Bij Theaterschool Rabarber geef ik les en maak ik voorstellingen en performances met jongeren van alle leeftijden.

Een selectie uit mijn werk als theaterauteur:

De klas van Babel, Sporen, Icarus, Rasoul S., Billy the Kid, Enter Ophelia, ‘O, Hart’, Backspace, Swinging Miss Christmas Disaster, Blauwe Konijnen naar Links, Once Upon a Time, Technostalgia, Babylon aan de IJssel, Smelt en Paradijsvogels.

Bewerkingen: Romeo en Julia (Shakespeare), Een Midzomernachtsdroom (Shakespeare), Voorjaarsontwaken (Wedekind), De Sterkste (Strindberg), Boom uit de Tropen (Mishima), 20.000 mijlen onder zee (Verne), Frankenstein (Shelley), De Baron van Münchhausen (Raspe), Krabat (Preussler), De Sneeuwkoningin (H.C. Andersen), Dorian Gray (Wilde) en Het Zwanenmeer.

Voor meer informatie over mijn toneelwerk kun je contact met me opnemen.